Wat is CBG?

Wat is CBG?

Wat is cannabigerol (CBG)?
Cannabigerol is een niet bedwelmende/psychoactieve molecule die aan de wieg van alle andere belangrijke cananbinoiden staat. Zonder CBG zouden CBD, CBN, CBC en diverse andere niet bestaan. CBG heeft ook een fundamentele rol in de vorming van THC, CBD en andere hoofdbestandsdelen van de cannabis plant. Industriele hennep heeft niet van het begin een hoog gehalte CBD; na verloop van tijd verandert de chemische structuur van de plant, waarbij de chemische stofjes in de plant op diverse katalysatoren reageren. Wat CBG betreft: dit is een van de eerste cannabinoiden die onstaat, nog als de plant een zaailing is en het intstaat doordatr CBGA op bepaalde enzymen (geranylpyrofosfaat en olivetolzuur) reageert.
Het onstaan van CBG zorgt vervolgens voor een kettingreactie van chemische veranderingen die er uiteindelijk toe leiden dat er andere cannabinoiden onstaan zoalsCBD, CBC en THC. Maar CBG is niet alleen een voorlopermolecule - het stofje blijkt ook gunstig voor je gezondheid te zijn. 

Wat doet CBG:
CBG werkt ongeveer hetzelfde als andere cannabinoiden en werkt met cannabinoidenreceptoren in je hele lichaam samen. Deze cannabinoide krijgt echter vaak niet zoveel aandacht als CBD, omdat er in rijpe hennepplanten maar een klein beetje CBG zit: ongeveer 1% van het totale aantal cannabinoiden. Op basis van vroeg pre-klinisch onderzoek weten we dat CBG niet bedwelmend is; je wordt er dus niet high van./ Bovendien lijkt het affiniteit te hebben voor de ene of de andere receptor, en dus niet voor allebei. Dat CBG affriniteit heeft met beide receptoren en dat het geen bijwerkingen heeft maakt het een heel interressant stofje voor je gezondheid. 

Waar helpt CBG bij?
- Vermindering van de oogdruk en helpt bij eenbetere vochtafvoer van de ogen
- verminderen van angstige gevoelens
- het verlagen van oxidatieve stress en daarmee ook de schade die het aanbrengt in ons lichaam
- Spierontspannend
- pijnstillend
- Onderdrukking van celvermeerdering van de huid, kan nuttig zijn voor huidproblemen
- eetlusopwekkend
- antibacterieel

Hoe neem je CBG olie in?
CBG druppel je als beste direct onder de tong. Onder de tong zitten mondslijmvliezen, waardoor je lichaam CBG snel kan opnemen. Laat de CBG druppels ook ongeveer 1 minuut onder je tong voordat je het doorslikt. Om ervoor te zorgen dat je het exacte aantal druppels inneemt, raden wij aan om de druppels in te nemen voor een spiegel of te druppelen op een lepel. Zo kan je precies hoeveel druppels je inneemt.

Voor optimaal effect, volg de volgende stappen:
- Schud voor gebruik altijd goed het CBG flesje.
- Druppel de CBG olie.
- Wacht 60 seconden
- Slik de olie door.
- We raden het niet aan om CBG druppels over voedsel of drankjes te druppelen. In principe kan dit geen kwaad maar om dat de mondslijmvliezen niet genoeg tijd krijgen om de CBG op te nemen verlies je veel van de werkende kracht van CBG.

Dosering CBG olie
De juiste dosering is voor ieder persoon anders. Niet alleen speelt lichaamsgewicht een rol, ook waarvoor je CBG wilt gebruiken en je algemene fysieke en psychologische conditie. Denk bijvoorbeeld aan: De mate aan stress die je op dat moment ervaart. Je mindset. Een negatieve mindset vraagt meer energie. Je leefstijl. Sport je bijvoorbeeld regelmatig, slaap je voldoende en eet je gezond? Bepaalde medicijnen die je regelmatig of sporadisch gebruikt. Je eetpatroon. Eet je even wat gezonder of juist veel junkfood? Hoe gevoelig ben jij als persoon voor supplementen? Op het ene moment kan CBG olie goed aanslaan, terwijl je de volgende keer misschien wel niets of niet hetzelfde voelt. Er zijn zoveel indicatoren die invloed hebben. De ‘juiste’ dosering is daarom per individu en ook vaak per periode verschillend. Net als bij alle andere supplementen.

Wanneer kan je het beste CBGolie innemen?
Het beste kan je CBG olie niet op één moment op de dag innemen, maar het verspreiden over meerdere momenten. Omdat dit supplement sneller wordt opgenomen door het lichaam en ook weer sneller verlaat, kan het baten om dit supplement te verspreiden gedurende de dag. Op die manier heb je de hele dag profijt hiervan. Wat gebeurt er als ik teveel CBG inneem? Overdosering van CBG is zeer onwaarschijnlijk. Tot op heden zijn er geen bijwerkingen aangetoond door wetenschappers. Ook niet bij extreem hoge doseringen (1.500mg) en chronisch gebruik.

Deze disclaimer heeft als doel om de gebruikers te informeren over de beperkingen en verantwoordelijkheden met betrekking tot de gezondheidsvoordelen van natuurlijke producten. Het is belangrijk om te begrijpen dat deze informatie niet bedoeld is als medisch advies en dat het altijd raadzaam is om professioneel medisch advies in te winnen voordat u natuurlijke producten gebruikt voor medische doeleinden.

Terug naar blog